Sprzeciw wobec ugody przy "okrąglym stole" - Brzechczyn, Krzysztof (Instytut Pamięci Narodowej, 2017)
Celem artykułu jest prezentacja przewidywań, poglądów i działań Solidarności Walczącej w okresie transformacji ustrojowej, a szczególnie krytyki umowy zawartej przy Okrągłym Stole.
Keywords: Solidarność Walcząca; Kornel Morawiecki; transformacja; upadek komunizmu; Okrągły Stół; opozycja polityczna; myśl polityczna; Solidarność