Dziecięcy schemat nauczyciela - Appelt, Karolina (Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2000)
Tekst prezentuje wyniki badań dotyczące schematu nauczyciela, jaki posiadają uczniowie na starcie szkolnym, czyli tacy, którzy rozpoczynają naukę w pierwszej klasie szkoły podstawowej.
Keywords: Uczeń; Nauczyciel; Schemat nauczyciela