Uniwersytet w kryzysie – z Michaelem Burawoyem rozmawia Anna Szołucha - Burawoy, Michael; Szołucha, Anna (Międzywydziałowa „Pracownia Pytań Granicznych” UAM, 2013)
Wychodząc od rozważań nad genezą i losami socjologii publicznej, Anna Szołucha dyskutuje z Michaelem Burawoyem o kryzysie uniwersytetu, jego komercjalizacji i regulacji oraz roli ruchów społecznych (Occupy czy Indignados) i studenckich (z Chille czy Kanady) w odzyskiwaniu i otwieraniu na nowo uczelni publicznych.
University in Crisis - Michael Burawoy in conversation with Anna Szołucha
Keywords: uniwersytet; kryzys; socjologia publiczna; Occupy