Wstęp - Dąbrówka, Andrzej; Michalski, Maciej (Wydawnictwo Poznańskiego Towarzystwa Przyjaciół Nauk, 2013)
Tekst jest wstępem do książki "Oblicza mediewalizmu", będącej zbiorem publikacji na temat kontynuacji i recepcji motywów średniowiecznych w epokach późniejszych.
Keywords: mediewalizm; medievalism